Rio de Janeiro (III): Copacabana i Ipanema

Un dels grans atractius de Rio són les seves praies (platges). Les més conegudes són les de Copacabana i Ipanema, que es troben en els barris que duen els mateixos noms, però també n'hi ha de moltes altres més, més maques i tranquiles.

Començem per Copacabana, el barri més conegut de la ciutat. Els seus carrers estan plens de cafès, hotels, botigues, locals nocturns... La platja, de 3km, té forma de mitja lluna. Característic és el seu passeig marítim amb les seves açeres decorades en forma d'onades. Pel cap d'any, carioques i turistes omplen aquest espai, i també es celebren molts concerts gratuits, sempre abarrotat de gent.

La zona està limitada per un costat pel barri de Leme, que disposa d'una platja també, i per l'altre costat pel Forte de Copacabana, una fortalesa creada l'any 1908 per a millorar la defensa de la ciutat i de la bahía de Guanabara. Allotja el Museu Histórico do Exército, que dóna una visió dels fets militars del Brasil.


També es pot passejar per damunt del bunker situat sobre una pedra, amb dos canons que apunten al mar. Per dins del bunker, es pot veure els comandaments dels mateixos i com era la enginyeria balística de principis del segle XX.



Al costat mateix del Forte, tenim la Pedra do Arpoador, on es solen reunir molts surfistes. Es un bon lloc per anar-hi al capvespre quan el sol es va ponent. El nom ve donat per què en aquesta zona els indígenes pescaven amb un arpó.


Aquesta pedra, comunica amb l'altra gran platja de renom de Rio: Ipanema. Amb una mica més de 2km, el barri que l'envolta és una mica més de luxe que el que hem deixat enrera. A continuació, hi ha la praia de Leblon.

1 comentari :

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.