Itàlia. Roma (II): El Palatí, el Coliseu i els Fòrums Imperials

En la Colina Palatina, lloc on es va fundar la ciutat, es van edificar nombroses habitacions privades i vlles urbanes de rics i famosos personatges en els dos últims segles de la república. També hi ha la Domus Augustana, residència oficial dels emperadors durant 300 anys.

Aqui comprem la entrada combinada, per accedir tant a la colina com al Coliseu. Totalment recomanable fer-ho així, per tal d'evitar les llargues cues a les taquilles de l'amfiteatre.



Passejant per les restes, trobem l'Estadi, problablement una pista de carreres, o només un jardí. Va formar part del palau de Domicià, del segle I.





El Circus Maximus, que s'usava per a curses de carros amb cavalla, va ser fundat, segons la tradició, pel rei Taquini Prisco, en el lloc on va succeir el legendari rapte de les sabines.



Sortint del Palatí, i cap a l'amfiteatre, hi ha l'Arc de Constantí (312 d.c.), que conmemora la victòria del primer emperador cristià sobre l'emperador Majenci.




El Coliseu (Amfiteatre Flavi), començat en l'any 70 d.C., per Vespasià, va ser inaugurat per Titus 10 anys després. Tenia una capacitat del voltant de les 70.000 persones que assistien a les lluites de gladiadors, a les caçes de feres, recreacions de batalles navals, així com espectacles menors de diferents tipus.













Caminant per l'avinguda principal, la Via dei Fori Imperiali construïda per Mussolini i que va contribuí més a la destrucció del paratge, passem pels Fòrums Imperials, uns conjunts urbanístics i arquitectònics que van neixer a finals de la època republicana, per ampliar el vell fòrum que s'havia quedat petit.













El Fòrum de Trajà media 300m de llarg i 185m d'amplada. En ell, està la Columna que conmemora les victòries de l'emperador en l'actual Romania. Té uns 40m d'alçada.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.