Itàlia. Florència (II): al voltant de la Piazza della Signoria

Després del Duomo, anem cap a la Basílica de Santa Croce, l'església franciscana més gran del món. Començà a construïr-se en l'any 1294, sobre plànols d'Arnolfo di Cambio. Se la coneix també com el Panteó de les glòries italianes degut a que conté els sepulcres de personatges com Maquiavel, Galileu, i Michelangelo, entre altres. Recomanable entrar-hi, i disfrutar també dels seus claustres i jardins.











D'aqui, ens dirigim al Ponte Vecchio, un pont del segle XIV, en el qual les botigues estan successivament unes al costat de les altres, en les quals es venen joies d'or i plata. Va ser l'únic pont de la ciutat que va escapar de la destrucció durant la Segona Guerra Mundial.



Creuem el pont, per anar al Palazzo Pitti, dissenyat per Brunischelli per a la família Pitti, rivals dels Medici, però que aviat va anar a parar a mans dels seus enemics. Allotja una gran col·leccio d'art dels Medici, amb treballs de Rafael, Tintoretto, Rubens...

Tornem a l'altra part del riu Arno, per arribar-nos a la Piazza della Signoria, eix de la vida política de Florència durant molts segles. Allotja alguns dels edificis més coneguts de la ciutat:

El Palazzo Vecchio, construït a partir de l'any 1299, sota planols d'Arnolfo di Cambio. Seu de l'ajuntament des de l'any 1322, l'interior està fastuosament redecorat per Vasari (on no es poden fer fotos). Un corredor alçat anomenat Pasadís de Vasari, comença en el Palazzo, pasa per la Galeria dels Ufizzi, creua l'Arno per dalt del Pont Vecchio i va a parar el Palazzo Pitti. Vigilant les portes del palau, hi ha una còpia del David de Michelangelo.

La Logia dei Lanzi és una galeria a l'aire lliure d'escultures on destaquen les estàtues de Perseu de Cellini i El rapte de les sabines de Giambologna





La Galeria dels Ufizzi, una de les pinacoteques més importants del món, disposa d'obres d'art com: El naixement de Venus de Botticelli, la Venus d'Urbí de Tiziano... Al ser dilluns, com molts altres museus, estava tancat, encara que tampoc haguessim tingut temps de visitar-ho.

El dia no dóna per més, i tornem cap a Roma...

Temps actual en Florència:

El Tiempo Firenze / Peretola

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.