Bèlgica. Brusel·les (II)











Aprop de la Grand Place, es troba les Galeries Reials de Saint-Hubert, dividida en 3 parts i sota unes vidrieres, on es poden veure diferentes botigues de xocolata, pret-a-porter i un cine. En carrers adjacents, es poden trobar diferents restaurants amb menus de preus diversos, no barats...

Caminant una mica, es pot veure la Catedral de Saint-Michel i Sainte-Gudule. Ho és des de l'any 1962, però es començà a erigir a l'any 1225. Es un edifici gòtic amb dos torres quadrades. El seu interior té 180m de llarg i 27m d'alçada. La decoració és molt sòbria. Destacar les seves vidrieres.

Agafant el metro, i baixant a la parada de Heysel (línia groga), s'arriba a la zona on es celebrà la Exposició Universal de l'any 1958. Destaca l'Atomium , un dels altres símbols de la ciutat. El disseny d'André Waterkeyn reflexa la estructura d'un àtom de ferro ampliat 165 bilions de vegades. Cada esfera, té 18 metres de diàmetre i estan comunicades per escales mecàniques. Per dins, hi ha un museu. Si voleu entrar, s'ha de pagar 9€. Des de dalt de tot, es pot veure una panoràmica de la ciutat. Aprop hi ha l'estadi de futbol Rei Balduí i el Parc de Mini-Europe: una atracció on es pot veure Europa en miniatura.











Tornant, es pot donar un tomb per la zona del Parlament Europeu. La part més moderna de Brusel·les, amb edificis espectaculars de vidre.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.