Aix-en-Provence

Aquesta ciutat termal d'origen romà, on destaca els seus carrerons estrets, façanes multicolors, multitut de fonts... té com a fill predilecte, el pintor Paul Cézanne.

Començem la visita per la Cathédrale Saint-Sauveur, que es va construir entre els anys 1285 i 1513. Es de diferents estils, i es pot accedir a un claustre ben maco. Enfront mateix es troba la plaça de la Universitat, on hi ha l'Institut d'Estudis Polítics, edificat per Georges Vallon (1734). Passem per les Thermes Sextius, rodejades per la Torre Tourreluque (s. XIV). L'edifici actual, un hotel, s'erigeix en ubicació d'aquestes termes.



Posteriorment anem cap a la Place de la Mairie, dominada per l'Ajuntament (1665-70) del que sobresurt la façana italiana, les portes de fusta escolpida i el pati interior, la Torre del Rellotge, antic campanari de la ciutat amb el seu rellotge astronòmic (1661) en la qual es succeeixen estàtues representant les quatres estacions.



Seguim caminant pel centre, passant pel Palau de Justícia, i mitjançant el Passage Agard, arribem al Cours Mirabeau, antig passeig de carrosses creat en l'any 1649 i que constitueix l'enllaç entre el Barri Mazarin, en el sud, i el casc antic de la ciutat, en el nord. L'artèria està plena de plàtans fonts, cafès i elegants hotels particulars que daten dels segles XVII i XVIII.

Tres fonts decoren el passeig: la Fontaine du Roi René (1819). La estàtua mostra al rei francès amb un raïm en la mà; fou ell qui va portar el moscatella la Provença... Després hi ha la fontaine d'eau chaude (1734) i la des Neuf Canons (1691).

A l'altra punta del passeig, hi ha la Rotonde (1860), al costat mateix de la oficina de turisme. Se la coneix també con les Tres Gràcies. Les tres estàtues representen a la Justícia (orientada cap a Aix), l'Agricultura (que assenyala Marsella) i la de les Belles Arts (orientada cap a Avinyó).

Seguim caminant pels diferents carrerons, i periòdicament, anirem trobant diferentes fonts. A l'endemà, ens dirigim a Marsella.

Pàgina oficial de la ciutat: http://www.aixenprovencetourism.com/

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.